Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Tisztelt Ügyfeleink!

A Porsche Bank Zrt. 1994. októbere óta a lakossági és vállalati pénzügyi szolgáltatási piac résztvevője. Számlavezetett lakossági és vállalati ügyfeleink többsége a Bank alapításától kezdve tisztelt meg bizalmával, melyet ügyfélbarát termékekkel és figyelmes ügyfélkezeléssel igyekeztünk a múltban és a jelenben is megszolgálni.

2018. őszén a Bank Alapítója stratégiai szempontból áttekintette a Porsche Bank Zrt. pénzügyi szolgáltatási tevékenységét és előzetes döntést hozott a hitelintézet pénzügyi vállalkozássá történő átalakításáról.

A pénzügyi szolgáltatások közül a betét gyűjtése és más visszafizetendő pénzeszköz nyilvánosságtól történő elfogadása valamint pénzforgalmi szolgáltatás nyújtása kizárólag hitelintézetként végezhető, ezért a Bank ezen szolgáltatásokat az átalakulást követően, pénzügyi vállalkozásként már nem végezheti.

2019. a Bank számára az átalakulás éve. Az átalakulást követően Társaságunk pénzügyi vállalkozásként a fő üzleti tevékenységére, az autófinanszírozásra kíván fókuszálni.

Fentiek alapján tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Alapító döntése értelmében a Porsche Bank Zrt. kivezeti a jövőben nem végezhető pénzforgalmi és betéti szolgáltatásait és ezekhez kapcsolódó termékeit. 2018. december 1. napjától kezdődően így új bankszámla-szerződést, betét-keretszerződést nem köt, pénzforgalmi szolgáltatásait pedig a tervek szerint legkésőbb 2019. június 30. napjáig nyújtja. E napot követően a Bank készpénzforgalmi, valamint átutalási megbízásokat - beleértve az elektronikus csatornákat is - nem fogad be és nem indít.

Az átalakulás előfeltételeként a Bank a meglévő, ill. fennmaradó pénzforgalmi keretszerződéseit (bankszámla-szerződéseit) és betétszámla-állományát felmondás útján szünteti meg, tekintettel arra, hogy az átruházást célzó eljárása sikertelenül zárult.

2019. év február végén - március elején személyre szabottan is megkerestük a nyilvántartásunk szerinti állandó lakcímükre címzett tértivevényes küldeményben valamennyi, fogyasztónak minősülő ügyfelünket. A küldeményünkben részletes tájékoztatást adtunk a fizetési- és betétszámlák felmondása körüli teendőkről és lehetőségekről. Ezek közül talán a legfontosabb az, hogy a felmondás ideje alatt a bankszámlák a megszűnésük napjáig minden korlátozás nélkül használhatóak, a betétszámlákhoz kapcsolódóan azonban a Bank újabb betét elhelyezéseket és lekötési megbízásokat már nem fogad el.

Azon Ügyfeleinket, akikhez a fenti küldeményünk még nem jutott el, a napokban ismételten megkíséreljük postai és/vagy elektronikus úton elérni.

Kérjük minden kedves Ügyfelünket, hogy amennyiben még nem kapta meg vagy nem vette át a személyre szabott, névre szóló küldeményét, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot Bankunkkal az alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

-          Bankfiók:                1139 Budapest, Fáy u. 27. II. em.

-          Telecenter:             +361-465-4700/6. menü

-          email:                     netbank(kwfat)porschebank(kwfdot)hu

-          honlap:                   www.porschebank.hu

Tisztelettel: Porsche Bank Zrt.